KAKO PONOVNO NAJTI STIK S SVOJO ŽENSKO NARAVO?


Ženska energija prinaša toliko različnih aspektov na planet kot je nas žensk. Ni pravega ali napačnega izraza tebe, zaradi katerega si bolj ali manj sprejeta. Vsak tvoj izraz je dragocen in pomemben, dokler je pristen in iskren.

V današnjem času je enostavno zunaj sebe videt, kako bi naj delovali in kaj je prav, kaj se sprejema in kaj se obsoja, zato je toliko težje najti stik z brezpogojnim sprejemanjem sebe in s tem kar zares prinašamo na ta planet. 

V tem zapisu ti predstavim nekaj preprostih usmeritev, ki meni pomagajo, da se vračam nazaj vase, prebujam in raziskujem svojo individualno esenco. 

       1. NARAVA

Skozi dneve se z lahkoto na nas prilepijo zgodbe, razmišljanja, obsodbe drugih in dlje časa kot poslušamo oz. doživljamo določeno realnost, hitreje jo lahko vzamemo za svojo. Kar pa ne pomeni, da je to naša resnična realnost.

Predstavljaj si sebe, ko hodiš skozi življenje in ima vsako mnenje, vsak oglas, vse, kar vidiš potencial, da se naloži nekam v podzavest. Ni nujno, da je vse, kar pride od zunaj neskladno in umetno zate, pomembno pa je, da prepoznaš, ko nekaj ni tvoja resnica.

Najlažje se slečeš teh pravljic in zgodb tako, da si več v stiku z vsem, kar je naravno. Naravo lahko v svoje dneve vpelješ s sprehodi po gozdu, prineseš rastline in kristale v prostore, kjer se največ nahajaš, nosiš nakit s kristali, izbiraš in uživaš naravno hrano oz. poiščeš svoje ustvarjalne načine, ki te bodo vračali v tvojo esenco.

Več kot boš v stiku z naravnim, več možnosti si boš dala, da odpade iz tebe vse, kar ni tvoje. Ko boš dovolila, da gre vse, kar ni tvoje, bo nastal prostor za  tvojo pravo esenco, tvojo pravo naravo.

Ko imaš vsega preveč in se ti zdi, da se iz vseh strani pritiska nate, pojdi v gozd, nasloni se na drevo in daj svojo pozornost na srce. Dlani lahko položiš na drevo ali na tla in si predstavljaš, kako spuščaš svoje stiske naravi, materi Zemlji, ki jih bo zate brezpogojno transformirala. Ko si boš zares dovolila izpustiti vse predstave in iluzije in dovolila odpreti srce zase in svojo ljubezen, boš videla, da je vse tako kot mora bit in da si več kot dovolj točno takšna kot si.

Narava nam vsak dan daje na razpolago svojo zdravilno energijo, vse kar potrebujemo, je to, da jo spoštujemo in se z njo na pravi način povezujemo.

       2. IZRAŽANJE SKOZI UMETNOST

Tekom življenja nismo vedno sposobnosti izražanja svojih čustev, misli ali nasploh notranjega dogajanja. Te neizražene misli oz. čustva se v nas kopičijo, delajo zaključke in včasih tudi vodijo naše življenje.  Na tak način dobivajo vedno večji naboj, ker želijo in čakajo, da jih izrazimo in sprostimo.

Eden izmed načinov izražanja in raziskovanja svoje notranjosti je preko različnih vej umetnosti. Pri ustvarjanju na različne načine pripeljemo osredotočenost na sedanji trenutek in dovolimo, da spregovori podzavest in izrazi točno to, kar v tistem trenutku potrebujemo slišati, videti, ali čutiti.

Različne veje umetnosti te bodo podprle na različne načine in tukaj si res lahko daš prostor za raziskovanje in prepoznaš kdaj te določena aktivnost najbolj podpre. Mogoče ti bo redno pisanje dnevnika ob jutrih ali večerih prineslo vpogled v tvoje razmišljanje o sebi in o svetu, lahko da boš ugotovila, da se najlažje izraziš skozi gib, ko dovoliš telesu, da se premakne tako kot se želi premakniti, ali da svoje doživljanje izraziš skozi glas in s petjem izraziš vse, kar čutiš. Mogoče pa bo tvoj najljubši način izražanja skozi risanje, kiparjenje ali slikanje.

Dovoli si začutiti in poskusiti različne načine izražanja. Vsak izmed njih ti bo prinesel nove vpoglede o tvojem delovanju v svetu. Dovoli si vso svobodo in sprejemanje svojega izraza.

3. NEGOVANJE IN RITUALI

Različni rituali negovanja te vračajo v prisotnost sedanjega trenutka in ti omogočijo, da se posvetiš sebi in obrneš pozornost navznoter. Ko začneš dajati sebi, se polniš nase in se magnetiš na realnost, ki si jo srčno želiš. Tukaj lahko raziskuješ, kaj je tisto, kar te v najbolj podpre, napolni in vrne vase in zase izbereš rituale, ki ti v določenem obdobju najbolj odgovarjajo. 

KOPELI

Lahko si privoščiš kopel, v katero dodaš kristale, sol in/ali naravna olja in se tako razvajaš, sprostiš in za nekaj časa dovoliš, da si sebi najbolj pomembna.

MAZILJENJE TELESA

Z maziljenjem telesa boš lahko sprostila in umirila vsa napeta čustva. Ob prisotnem in zavestnem dotiku boš prebudila sprejemanje vseh delov sebe.

MASAŽA PRSI

Z masažo prsi boš sprostila vso težo, ki jo nosiš na prsnem košu in počasi odprla svoje srce za ljubezen, milino in prisotnost v sedanjem trenutku.

PREBUJANJE SPOLNE ENERGIJE

Nič te ne vrne vase tako močno kot prebujanje energije shranjene v maternici. Lahko začneš samo s čutenjem področja maternice, tako da se tja preseliš s svojo pozornostjo ali položiš dlan preko nje.  Redno izvajanje ritualov (z joni jajčki ali brez) pa bo povečalo čutenje zdravilne spolne energije in te postopoma peljalo v sproščeno doživljanje sebe.

To je le nekaj možnosti, ki jih lahko vpelješ v svoje dneve, da boš bolj povezana s seboj, v večjem stiku s svojimi željami in v polnosti doživljala sebe in svoj čas. Upam, da si izvedela kaj novega in te povabim, da na svoj način raziskuješ in spoznavaš sebe in svoje darove, ki si jih prišla v to življenje delit z drugimi. Ne pozabi, da živiš to življenje zase.


SI ŽELIŠ VEČERE ZASE, KJER SE BOŠ PONOVNO SPROSTILA V SVOJO ESENCO?

Pridruži se nam na Svetih večerih!

Sveti večeri predstavljajo pet smiselno povezanih večernih srečanj, v katerih bomo obujale svojo sveto žensko energijo. Vsako srečanje pa bo posvečeno izbrani temi, ki igra veliko vlogo pri odkrivanju in utelešanju ženske esence. Različne aspekte našega delovanja bomo uskladile in se preko kanaliziranih ritualov in aktivacij odprle za individualno žensko energijo, ki jo vsaka posebej  uteleša. Preberi več tukaj.


VEČ VSEBIN ZATE:


ŽELIŠ PRITI NA DOGODEK, INDIVIDUALNO SREČANJE ALI NA KAKŠEN DRUG NAČIN SODELOVATI Z MANO?